Small fengshui 1

EL DORMITORI FENG SHUI

Per Montserrat Beltran Miras
El dormitori és una de les habitacions més importants de la nostra llar perquè és l’espai on hi passem més quantitat d’hores.

Un dormitori té dues funcions molt importants: espai de descans físic (dormir) i espai d’intimitat (tant o més important en la vida adulta).

Per aquest motiu hem d’evitar tenir colors estridents i colors freds. Els colors que més s’aconsellen són el color préssec, rosa, terrossos, grocs, verds i pastels. I evitar els blaus i grisos. Tot dependrà de què volem potenciar en la nostra vida en aquests moments, és a dir, què necessitem ara: estímul, tranquil·litat, una mica de tot...

El més important és el conjunt del dormitori: colors de les parets, cobrellit, làmpades, catifes, teixits, quadres i altres elements han de combinar en harmonia; sense excessos i sense carències. En perfecte equilibri, d’acord al yin i el yang i als cinc elements xinesos.

No s’aconsellen els miralls al dormitori, quan podem veure el nostre reflex si estem estirats o incorporats al llit. Això dificulta el descans (encara que quan dormim no siguem conscients, l’efecte al matí és evident: no hem descansat bé). Evitar també qualsevol element activador: ordinador, TV, peixeres, carregador del mòbil. (Si podem tenir ràdio, música i telèfon, però no carregar al capçal del llit). Tampoc s’aconsella papers de treball ni equips de gimnàstica.

És important disposar d’un capçal sòlid, preferiblement de fusta, que aportarà estabilitat i també de dues tauletes de nit.

Tampoc s’aconsella dormir sota una finestra o amb els peus en direcció a la porta, que pot provocar sensació de buit o pesada en aixecar-se, dificultats de concentració, esgotament excessiu, o fort nerviosisme.

Un dormitori harmoniós afavoreix les relacions de parella, millora la seva qualitat, permet trobar-la si no en tenim, i et connecta amb l’energia de l’amor: per la vida i per a tu mateix.

Per fer Feng Shui al dormitori no cal canviar de casa, només posar atenció al que tenim i treure o posar petits detalls que complementin les bones energies.


Montserrat Beltran Miras Consultora Feng Shui www.fengshuihogar.com