Small starfish

Escofet,

Industrials

“ÀMBIT EFÍMER ON ELS ESPECTADORS CONTEMPLEN LES ESTRELLES CAIGUDES D’UN SOSTRE AL·LEGÒRIC”

Gerard Arqué Terricabras (Badalona, 1986)

Dissenyador industrial graduat per l’Escola Elisava de Barcelona.

Vinculat des del 2010 a Escofet 1886, empresa en què es va iniciar professionalment, ha pogut ser partícip del desenvolupament i la gestació dels nous productes de mobiliari urbà que han vist la llum al mercat de l’espai públic.

Tot aquest bagatge l’ha ajudat a definir, juntament amb Miquel Tejero, Boo in Barcelona, una jove empresa de disseny que produeix i edita productes d’un alt valor esteticofuncional, emprant principalment planxa d’alumini i tècniques típicament industrials combinades amb altres processos i materials nobles.

Com a professional persegueix un disseny basat en les experiències viscudes i observades en l’entorn proper i en les solucions pràctiques i industrials, aquelles que per a ser evidents passen a ser desapercebudes.

Inquiet i seduït per la creació seriada, experimenta amb materials, tècniques i motlles per produir objectes únics, que se situen en el punt de confluència de l’artesania i la indústria.Els seus dissenys van ser seleccionats als Premis Delta de l’ADI-FAD els anys 2012 i 2013 i va assolir el Premi d’Opinió el 2013 pel projecte Cabinet de Boo in Barcelona.

 

ESCOFET 1886

Escofet 1886 és una indústria líder en el mercat del formigó arquitectònic i emmotllat que fabrica i edita productes de qualitat i d’alta gamma, amb vocació de servei per a l’urbanisme i l’arquitectura. La seva marca i logotip expressen una llarga trajectòria en l’estratègia creativa orientada a aportar valor afegit a la construcció de la ciutat i en la configuració del paisatge urbà. La innovació contínua, el desenvolupament de nous productes i la definició de noves tipologies d’elements urbans com a suport conceptual i material, són a la base de la seva activitat industrial i editora.

Des del mosaic hidràulic del modernisme fins al Lungo Mare de la ciutat contemporània, passant per la construcció de façanes, Escofet ha liderat la innovació dels diferents materials derivats del ciment. La seva estratègia pionera d’anticipació en interacció amb els projectistes, el lideratge en la generació d’un nou vocabulari universal d’elements urbans, així com el seu acurat servei de logística, han estat factors claus en la seva expansió internacional.

Més de 125 anys d’història han fixat Escofet com una companyia cent per cent catalana, no sols pel seu naixement i ubicació, sinó principalment per la seva participació en el desenvolupament i el creixement de les nostres ciutats.